+38 050 421 49 58 - Гаряча лінія

+38 050 493 44 94 - Приймальня

+38 095 761 73 99, 46 37 25, 46 51 30 - Довідка. Абонентський відділ

44 25 77, +38 095 822 11 66 (цілодобово аварійна)

[email protected]

2023: Підсумки року на ОКП «Миколаївоблтеплоенерго»

Минає ще один рік роботи ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» в умовах повномасштабної війни, розпочатої рф. Минає ще один непростий рік, сповнений різними перепонами та труднощами, подолати які вдалося завдяки згуртованості колективу, підтримки міської влади та міжнародної спільноти.

«Говорячи про 2023 рік, перш за все, я хочу подякувати кожному працівнику ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», бо пліч-о-пліч ми долали різні обставини, досягаючи спільної мети – надання своєчасних, якісних та безперебійних послуг з постачання теплової енергії. Подачі теплоносія передувала масштабна підготовка, до якої долучився майже тисячний колектив – кожен на своєму рівні. А крім того, нам вдалося розширити та оптимізувати роботу точок видачі безкоштовної очищеної води на базі підприємства. Завдяки допомозі та підтримці міської влади та донорів ми зуміли зробити все зі свого боку, аби кожен містянин був зі звичними благами. Не забуваймо, що все, про що йдеться і кожен день нашого життя – завдяки ЗСУ», - коментує директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

В ході підготовки до опалювального періоду 2023-2024 рр. підприємством виконано:

- капітальний ремонт 22 котлоагрегатів;

- замінено близько 5,5 км тепломереж (у двотрубному обчисленні);

- проведено гідравлічні випробування на майже 237 км теплових мереж (у двотрубному обчисленні);

- підготовлено до роботи 96 котелень, 118 індивідуальних і центральних теплових пунктів;

- підрядними організаціями у місцях виконання робіт «Миколаївоблтеплоенерго» відновлено асфальтне покриття на площі понад 3000 м².

«Як тільки з’явилося рішення виконкому – почалися запуски. У нас всього 96 котелень, з яких 55 було запущено у перший день, 33 котельні в другий день, і решта об’єктів у третій. Станом на зараз всі котельні ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» працюють у штатному режимі», - зауважує Микола Логвінов.

На абонентському обслуговуванні ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» знаходиться 1270 вузлів комерційного обліку теплової енергії. До опалювального сезону 2023-2024 років підприємством:

- проведено чергову метрологічну повірку 406 одиниць вузлів комерційного обліку тепла;

70 лічильників було замінено новими;

- 41 – відремонтовано;

для оптимізації роботи встановлено обладнання для дистанційного зчитування інформації зі 138 приладів обліку;

- проведено пуско-налагоджувальні роботи 75 теплолічильників;

- замінено крани на 45 теплових лічильниках;

- на 91 приладу обліку замінено батарейки, термоперетворювачі, роз’єми;

- на 35 виконано очищення витратомірів. Зазначимо, що всі роботи було проведено за рахунок плати за абонентське обслуговування.

Готуючись до опалювального періоду, проведено роботу й з балансоутримувачами житлових будинків, зокрема, направлено понад 600 приписів з переліком обов’язкових заходів з підготовки систем теплоспоживання до сезону 2023-2024 рр.: житлово-експлуатаційним організаціям (керуючим компаніям) - 21 припис, ОСББ – 400 та 180 – іншим споживачам. На превеликий жаль, ігнорування обов’язкових робіт балансоутримувачами призвело до критично низьких показників готовності будинків до сезону – лише 4%.

Що стосується роботи з абонентами, то за 2023 рік фахівцями абонентського відділу ОКП «Миколаївоблтеплоенерго»:

- проведено 1483 переоформлень особових рахунків на нового власника;

- оформлено 246 договорів реструктуризації заборгованості;

- проведено 18 549 консультацій за зверненнями в довідкову службу по телефону, вайберу та електронній пошті щодо нарахувань, стану розрахунків, тарифів тощо.

Також фахівцями «гарячої» лінії підприємства оброблено 3 455 телефонних дзвінків, що надійшли від містян.

В умовах відсутності питної води у системі централізованого водопостачання через руйнування водогону військами рф, ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» було забезпечено видачу близько 100 мільйонів літрів води, придатної для споживання. Це стало можливим завдяки функціонуванню 79 точок видачі води, 75 з яких працює на видачу очищеної води населенню.

«Підбиваючи підсумки 2023 року варто акцентувати, що нам вдалося реалізувати все заплановане в плані підготовки до опалювального сезону та виконати свої зобов’язання перед споживачами. У планах на наступний рік подальше оновлення теплових мереж, оптимізація роботи об’єктів теплопостачання та кілька цікавих проєктів, про які розкажемо вже в наступному році», - резюмує директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.